הניסיון הרלוונטי - מומלץ לבחור את המטפל שיש לו ניסיון בתחום שאת/ה רוצה לטפל בו. וחשוב לא פחות לוודא שמרגישים נעים ובטוח באינטראקציה האישית איתו, שיש חיבור טוב ומצליחים ליצור פתיחות.
היקף ההכשרה - מומלץ להתייחס לניסיון וההכשרות שהמטפל עבר. לדוגמא: כשמישהו מוגדר כפסיכולוג קליני, זה מבטיח עשר שנים לפחות של הכשרה בתהליך הטיפול. ההכשרה הקלינית מבטיחה את התשתית הכי רחבה שקיימת היום בתחום.
"הכימיה" עם המטפל – כבר בטלפון בשיחה הראשונה חשוב לבחון האם אתם מרגישים בנוח ובאיזו מידה המטפל הבין את המצוקות שלכם – האם אתם מרגישים שתוכלו לסמוך עליו ולהאמין בו. צריך לזכור שבטיפול אתם חושפים את החלקים הכי פגיעים ורגישים שלכם, חשוב שתרגישו בטוחים בהחזקה של המטפל ושהוא ידע להיות שם בשבילכם.
פגישת הכרות - מומלץ לקיים פגישת הכרות לתיאום ציפיות - אני מציע פגישת הכרות ללא תשלום. ולא מומלץ לראות בפגישה הראשונה עם מטפל כתחילת הטיפול אלא כפגישת התאמה. אנשים רוצים להתחיל טיפול בפגישה הראשונה, אבל צריך לשנות גישה. בפגישה הראשונה מתאימים למטופל את סוג המטפל וסוג הטיפול. רק הפגישה השנייה היא תחילת הטיפול, אחרת אתה עלול להתחיל עם מטפל שלא הכי מתאים לך ואחרי זמן שכבר נוצר קשר, קשה כבר לעבור למישהו אחר.
המלצות- חשוב לקבל המלצות, שהבנאדם הוא אמין שיש לו ניסיון ושהוא מתמחה בתחום.
שיטות הטיפול - רצוי ללכת למטפל ששולט במגוון שיטות טיפול שיוכל להתאים את השיטה לבעיה שמטפלים בה. הרעיון הוא לתת למטופל את הכלים והידע להתמודד עם הקשיים בהמשך.
תוצאות - התחושה שיש התקדמות בטיפול היא מאוד משמעותית. אתם צריכים להיות ביקורתיים כלפי התהליך ולסמוך על עצמכם שיש לכם את האחראיות והיכולת להעריך אם יש תוצאות בחיים שלכם.